جمعه , ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
بازی رایانه

بازی رایانه ای چگونه ساخته می شود؟ + بررسی مزایا و معایب بازی‌های رایانه‌ای برای کودکان و بزرگسالان

جذاب‌ترین یا حتی حساس‌ترین نکته درباره‌ بازی‌‌های رایانه‌ای، آنلاین یا ویدیویی این است که کودک فقط به‌صورت فیزیکی با بازی تعامل ندارد؛ یعنی در واقع فقط دکمه‌ها را برای جلو رفتن و برنده شدن در بازی لمس نمی‌کند، بلکه لازم است تا با آن، ارتباط روانی و هیجانی نیز برقرار کند.این موضوع باعث ایجاد نگرانی‌های مختلفی در والدین شده و باعث می‌شود آن‌ها به جای در نظر گرفتن فواید، به خطرات بالقوه‌ بازی‌ها توجه کنند. خیلی از پدر و مادرها فراموش می‌کنند که بازی‌های رایانه‌ای و موبایلی، تبدیل به یکی از قسمت‌های اصلی زندگی بچه‌ها در دنیای مدرن شده و قدغن کردن آن‌ها مثل پاک کردن صورت مساله است. اگر شما هم درباره اجازه دادن به فرزندتان برای انجام بازی کامپیوتری و آنلاین دچار تردید شده‌اید تا انتهای این مقاله همراه ما باشید. در این مطلب به بررسی فواید و مضرات بازی‌های رایانه‌ای برای کودکان و بزرگسالان می‌پردازیم.


فهرست مطالب


بازی رایانه ای چگونه ساخته می شود؟

برای بیشتر مردم، تجربه بازی های رایانه ای با خرید چند بازی از فروشگاه های رایانه ای شروع می شود و با جا گرفتن آن بازی ها در کمد اتاقشان به پایان می رسد. شاید فقط عده کمی بدانند که ساخت یک بازی به پیچیدگی ساخت یک فیلم پر هزینه هالیوودی است.

بازی رایانه ای

ماه ها برنامه ریزی و آماده سازی، نوشتن داستان بازی، شخصیت پردازی، استفاده از فناوری های پیشرفته از جمله عوامل مهم برای ساخت یک بازی است. برای این که نشان دهیم یک بازی به طور خلاصه چه مراحلی را تا عرضه طی می کند، نگاهی به مراحل ساخت بازی می اندازیم.

پیش تولید

برای طراحی بازی، به داستان نیاز است که این کار توسط یک نویسنده انجام می شود. در حال حاضر اکثر بازی ها بر اساس فیلم های پر طرفدار و معروف ساخته می شود. بعضی دیگر از بازی ها شبیه سازی شده و بر اساس حوادث و موضوعات طبیعی است. در مرحله اول طراحی بازی، نویسندگان روی زمینه داستانی و جزئیات آن کار می کنند. زمینه داستانی عبارت است از طرح کلی بازی و جزئیات فنی مربوط به هر صحنه از بازی؛ طراحی بازی درست مانند یک فیلم، نمایش گرافیکی از داستان و مرجعی برای نویسندگان، طراحان و خالقان بازی است.

یک طراح بازی دراین زمینه می گوید: داستان بازی از مهم ترین جنبه های بازی است و این که داستان بازی چگونه نوشته شود، از اهمیت ویژه ای برخوردار است زیرا داستان بازی باید به صورت فنی در برنامه نویسی نوشته شود. به گفته حامدنیا هر چقدر زیبایی داستان بیشتر باشد، بر جذابیت بازی افزوده می شود. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله کوهنوردی را بخوانید.

خلق شخصیت ها

طرح کلی شخصیت ها ابتدا در رایانه اسکن می شود و سپس جزئیات شخصیت شامل کنترل و به حرکت درآوردن آن آغاز می شود. یکی از مهم ترین مسائل در طراحی شخصیت ها این است که آن ها به بهترین شکل طراحی شوند، زیرا شخصیت بازیگر تاثیر زیادی در جذب مخاطب دارد.در طراحی بازی، بعد از ایجاد شخصیت، مرحله پویانمایی سازی آن آغاز می شود و شخصیت ها به شکل ۳ بعدی در می آید.سپس رنگ ها و تکسچر (Texture) طراحی می شود تا شخصیت واقعی به نظر برسد.

  • مرحله طراحی حرکت

بعد از ایجاد شخصیت طراحان بازی به یک جسم دیجیتالی جان می بخشند. با توجه به سبک بازی و نحوه حرکت مورد نظر از تکنیک های مختلفی استفاده می شود. در بعضی از بازی ها حرکات یک بازیگر به وسیله یک لباس مخصوص و چند حسگر که به نقاط مختلف بدن وصل می شود، ضبط می شود و سپس آن را با یک شخصیت دیجیتالی تطبیق می دهند. بدین ترتیب حرکات شخصیت بازی بیش از پیش به حرکات یک انسان شباهت پیدا می کند.

حتما بخوانید  اهمیت کتاب خواندن برای کودکان + خواندن کتاب برای کودکان چه فوایدی دارد؟

محیط بازی

بدون شک امروزه یکی ازمهم ترین جنبه های بازی های مدرن، محیط بازی است. ایجاد جلوه های گرافیکی و طبیعی بودن محیط بازی تاثیر زیادی در بازی دارد.با توجه به افزایش روزافزون رایانه های خانگی، شرکت های بازی سازی می توانند محیط واقع گرایانه و پیچیده تری را طراحی کنند. سطحی از جزئیات که تا چند سال پیش غیرقابل تصور بود، امروزه جزء تفکیک ناپذیر بازی های رایانه ای شده است.اکثر شکل های ۳ بعدی رایانه ای که در بازی ها استفاده می شود، از طرح های چند وجهی تشکیل می شود. یک چند وجهی، محیطی است که به وسیله خطوط تعریف می شود. هر چند وجهی از مجموعه راس ها تشکیل می شود که به طور کلی شکل پدیده مورد نظر را تعریف می کند.

علاوه بر این در یک چند وجهی برای رسیدن به شکل و طرح نهایی به اطلاعات دیگری نیاز است. رایج ترین روش انتقال این اطلاعات Texture Mapping است که شبیه بسته بندی و کادو کردن یک هدیه است. هر گوشه از جعبه کادو که کادو پیچ می شود، یک چند وجهی توخالی است و کاغذ کادو مانند تصویری است که روی چند وجهی قرار می گیرد. بیشتر کنسول های بازی و رایانه ها از یک تراشه مخصوص و یک حافظه اختصاصی تشکیل می شود که می تواند تصویرهایی مخصوص برای Texture Mapping ذخیره کند و هر تصویر را با چند وجهی مربوط به آن هماهنگ کند. این فناوری امکان می دهد تا محیط بازی به جهان واقعی بسیار شباهت پیدا کند.

کدینگ بازی و هوش مصنوعی

کد گذاری مرحله ای است که تمامی اجزای تشکیل دهنده بازی را به یکدیگر پیوند می دهد، ولی خود در بازی دیده نمی شود و آن به صورت مجموعه ای از ساختارهای زبان برنامه نویسی می باشد که تمامی جنبه های بازی را کنترل می کند. بیشتر بازی ها با کد مخصوص به خود براساس زبان برنامه نویسی C نوشته می شود. جنبه مهم دیگر کدگذاری، هوش مصنوعی است. هوش مصنوعی حکم منطق بازی را دارد و هم چنین فیزیک دنیای بازی را تشکیل می دهد.

تولید بازی

بعد از آن که ساخت بازی تمام شد، مرحله تولید بازی آغاز می شود. در این مرحله، بازی مورد نظر از جنبه های گوناگون آزمایش می شود و مورد نقد قرار می گیرد و به وجه بازاریابی آن توجه و در نهایت عرضه می شود. بعد از آزمایش بازی و بررسی اشکالات آن، اولین نسخه آزمایشی آن که آلفا نام دارد، در اختیار آزمایشگرها قرار می گیرد. با استفاده از این نسخه، ایرادهای کلی بازی شناسایی و برطرف می شود. بعد از ارائه این نسخه، نسخه دیگر که بتا نام دارد، عرضه می شود. این نسخه که نسخه عمومی است در اختیار عموم قرار می گیرد تا آزمایش شود.

بازاریابی و فروش بازی

تبلیغات و ایجاد یک جو مثبت برای یک بازی معمولا در مراحل طراحی و ساخت بازی شروع می شود. امروزه بازی رایانه ای به یک تجارت پر سود برای شرکت های تولید کننده بازی تبدیل شده است. با توجه به اعلام موسسه سرگرمی های نرم افزاری، ساخت یک بازی پرفروش مثل GTA: San Andreas حدود ۳ تا ۵ میلیون دلار هزینه دارد، ضمن این که هزینه ۱۰ میلیون دلاری تبلیغات و بازاریابی را هم باید به آن اضافه کرد. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله بازی های فکری بزرگسالان را بخوانید.

حتما بخوانید  آشنایی با بازی فکری کودکان + معرفی ۱۴ بازی برای تقویت ذهن و خلاقیت کودک

 ویژگی های بازی های رایانه ای چیست؟ 

  •  کاهش استرس و افسردگی 
  • افزایش توانایی های حرکتی کودکان پیش دبستانی
  • کمک به کودکان و نوجوانان دارای بیماری های مزمن
  • تقویت توان بینایی
  • کاهش شدت درد
  • تقویت توانایی تصمیم گیری
  • افزایش شادی در میان سالمندان

با انجام دادن بازی‌های رایانه‌ای سلامت و روان افراد سالمندان را زیاد می کند و  موجب خنده و شادی آنها می‌شود.

فواید بازی‌های رایانه‌ای برای کودکان چیست؟

بازی‌های رایانه‌ای به خودی خود برای کودکان ضرری ایجاد نمی‌کنند و مزایای مختلفی هم دارند اما زمانی فرزند شما می‌تواند از این فواید بهره ببرد که قوانینی مثل شرط سنی، استفاده از بازی استاندارد و مدت زمان مناسب بازی را رعایت کند. در صورتی که هر کدام از این شرایط رعایت نشود ممکن است باعث ایجاد آسیب در کودک شود. در این قسمت به بیان فواید بازی‌های رایانه‌ای برای کودکان می‌پردازیم. شما می‌توانید با انتخاب هدفمند بازی‌های رایانه ای برای فرزندتان از این مزایا بهره ببرید. 

۱- تاثیر بازی‌های رایانه‌ای بر مهارت‌های اجتماعی کودک 

باور رایج این است که بازی‌های رایانه‌ای بر مهارت‌های اجتماعی کودک تاثیر منفی دارد، اما واقعیت این است که بازی‌های کامپیوتری باعث ارتقای هوش بین‌فردی می‌شود. هوش میان‌فردی، توانایی درک اهداف‌، انگیزه‌ها، احساسات، افکار و خواسته‌های دیگران است که باعث ارتباط موثر با آن‌ها می‌شود. شاید استفاده افراطی از بازی‌های رایانه‌ای یا موبایل و قطع ارتباط با دنیای بیرون موجب مشکلاتی مثل اضطراب اجتماعی و کمرویی شود، اما استفاده به‌قاعده و مناسب با ارتقای هوش هیجانی کودک، موجب بهبود روابط اجتماعی او می‌شود و این موضوع یکی از فواید بازی‌های رایانه‌ای به شمار می‌رود.

تاثیر بازی‌های رایانه‌ای بر مهارت‌های اجتماعی کودک 

شاید بزرگترین تفاوت در ویژگی‌های بازی‌های رایانه‌ای امروزی، در مقایسه با نسخه‌های قبلی ۱۰ تا ۲۰ سال پیش آن‌ها، ماهیت اجتماعی فراگیرشان باشد. بر خلاف باور عموم، یک گیمر، یک آدم منزوی و عجیب غریب نیست که بیشتر وقت خود را به تنهایی در اتاقش بگذراند. بلکه بیش از ۷۰ درصد از گیمرها، بازی‌های خود را به صورت مشارکتی، اجتماعی یا رقابتی با یک یا چند دوست انجام می‌دهند و در حین بازی با هم حرف می‌زنند، چت می‌کنند و مشارکت فعال دارند. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله سخت ترین ساز دنیا را بخوانید.

ایجاد بستری برای برقراری ارتباط بین افراد، جزو فواید بازی‌های رایانه‌ای برای کودکان است. آن‌ها مدام در طول بازی باید در مورد روابط خود تصمیم بگیرند. مثلا در مورد این‌که به چه کسی اعتماد کنند، با چه کسی قطع رابطه کنند، جواب چه کسی را بدهند، فریب چه کسی را نخورند و چگونه به طور موثری رهبری یک گروه را انجام دهند، فکر کنند. با توجه به این تصمیماتی که در حین بازی باید گرفته شود، گیمرها به سرعت مهارت‌های اجتماعی و رفتارهای اجتماعی را یاد می‌گیرند که به روابط با همسالان و خانواده در خارج از محیط بازی هم کمک می‌کند.

۲- بهبود تمرکز کودکان یکی از مزایای مهم بازی‌های کامپیوتری

خیلی از والدین از کودکی دغدغه‌ توانایی تمرکز و توجه کودکانشان را دارند و سعی می‌کنند مواردی را که ممکن است به تمرکز کودکشان آسیب بزند، مثل تماشای بیش از حد تلویزیون را محدود کنند.

کودکان، امروزه زمان قابل توجهی را صرف بازی‌های موبایلی یا رایانه‌ای می‌کنند و والدین نگرانند که آیا این بازی‌ها می‌تواند تاثیر منفی بر تمرکز و توجه کودکان بگذارد؟ برخلاف تصورات متداول مبنی بر این‌که انجام بازی‌های ویدیویی از نظر ذهنی کودکان را تنبل می‌کند، تحقیقات علمی نشان داده‌اند این بازی‌ها می‌‌‌‌تواند مهارت‌های شناختی کودکان را ارتقا دهد. به طور مثال بازی توپ و تمرکز، بازی رنگ رو بگیر و بازی سرعت و تمرکز از جمله بازی‌های موبایلی در اپلیکیشن همبازی هستند که به طور ویژه روی بهبود مهارت‌های تمرکز، دقت، توجه و سرعت عمل کار می‌کنند.

حتما بخوانید  آشنایی با انواع ورزش های آبی

تحقیقات حتی نشان داده‌اند که بازی‌های رایانه‌ای می‌توانند بر آن دسته از کودکان که اختلال تمرکز و توجه دارند تاثیر مثبت داشته باشند. این بازی‌ها به عنوان یک روش درمانی جدید، با اصلاح ناهنجاری‌های موجود در نوار مغزی می‌تواند به بهبود تمرکز و سازماندهی به کاهش علائم اختلال نقص توجه در کودکان کمک کند. دقت کنید که افزایش ساعات بازی، ممکن است در توجه و تمرکز کودکان مشکل ایجاد کند. بنابراین پیشنهاد می‌شود که والدین بر زمان و نوع بازی‌هایی که کودکان انجام می‌دهند نظارت داشته باشند. مطلب مدت زمان استفاده کودک از موبایل نیز راهکارهای مفیدی در این زمینه به شما ارائه می‌دهد.

۳-هماهنگی چشم و دست و تقویت ادراک فضایی در اثر بازی‌های رایانه‌ای

در بعضی از بازی‌ها از بازیکنان خواسته می‌شود که علاوه بر معماها، مسیری که شخصیت بازی طی می‌کند را نیز در نظر داشته باشند. در عین حال آن‌ها باید به محرک‌های مختلف نیز توجه کنند، بازیکن باید تمام این فاکتورها را در نظر بگیرد و سپس تفسیرهای ذهنی خود را با حرکات دستش هماهنگ کند. برای به دست آوردن این توانایی، بازیکن به هماهنگی زیادی بین دست و چشم‌ها و داشتن تصوری سه‌بعدی از موقعیت بازی احتیاج دارد.

هماهنگی چشم و دست

پژوهش‌ها نشان می‌دهند که افرادی که بازی‌های کامپیوتری انجام می‌دهند، بهتر می‌توانند محل یک شی را در فضا تخمین بزنند و بهتر از دیگران جزئیات تصاویر را به یاد می‌آورند. در واقع این بازی‌ها به طور غیرمستقیم بر ارتقای هوش فضایی به عنوان یکی از انواع هوش در کودکان تاثیرگذارند. این تاثیر بسیار شناخته شده است، زیرا امروزه خلبان‌ها و جراح‌ها با بازی‌های رایانه‌ای تمرین داده می‌شوند. همچنین پیشرفت در تجسم اشیا در محیط سه‌بعدی و بهبود مهارت‌های مربوط به هنرهای تجسمی از فواید بازی‌های رایانه‌ای برای کودکان است.

۴- بهبود مهارت حل مسئله کودکان با انجام بازی‌های کامپیوتری

بهبود مهارت حل مسئله از فواید بازی‌های رایانه‌ای برای کودکان است. روانشناسان کودک بر اهمیت مهارت حل مسئله در کودکان تاکید می‌کنند. بازی‌ها معمولا دارای مسئله‌ها و معماهای مختلفی هستند که بازیکنان باید آن‌ها را حل کنند تا بتوانند به مرحله بعدی صعود کنند. انجام بازی‌های رایانه‌ای آنلاین تمرینی عالی برای ذهن کودکان است، زیرا آن‌ها باید از مهارت‌های عقلانی و خلاقیت برای موفق شدن در بازی استفاده کنند.

آن‌ها باید جستجو کنند و برای پیدا کردن جواب معماهای مختلف، برنامه‌ریزی لازم را انجام دهند. عده‌ای از متخصصان باور دارند که بازی‌های رایانه ای می‌توانند به عنوان ابزارهای تمرینی برای افزایش سرعت در حل مسئله استفاده شوند. در اپلیکیشن‌های موبایلی آنلاین نیز چنین مزیتی به چشم می‌خورد به طور مثال در بازی خط و مانع یا بازی پیچ در پیچ و یا بازی پرواز گربه‌ای در اپلیکیشن همبازی، فرزند شما می‌تواند با به کار گرفتن ذهنش برای حل معماها یا انجام ماموریت‌های موجود در بازی، مهارت حل مسئله را تمرین کند. محققان نشان داده‌اند که بازیکنان بازی‌های آنلاین، حساسیت بیشتری نسبت به محیطشان داشته و نسبت به افرادی که بازی رایانه‌ای انجام نمی‌دهند، می‌توانندبرای مقابله با مشکلات سریع‌تر تصمیم‌گیری کنند.

مضرات بازی‌های رایانه‌ای بر کودکان چیست؟

آمار نشان می‌دهد که بیش از ۴۵ درصد از بچه‌ها در سنین قبل از نوجوانی، هر روز بیشتر از سه ساعت بازی رایانه‌ای انجام می‌دهند. تعداد زیادی از این بچه‌ها اعلام کردند که بیشتر از زمانی که مجاز هستند بازی انجام می‌دهند یا به خاطر رقابت با دوستانشان، مخفیانه به انجام بازی‌های غیر استاندارد و خشن می‌پردازند. هر کدام از این موارد که در اثر نبود نظارت والدین اتفاق می‌افتد، می‌تواند باعث  آسیب‌های زیادی بر سلامت جسم و روان کودک شوند.

۱- آسیب‌های جسمانی بازی‌های رایانه‌ای برای کودکان

زمانی‌که کودک ساعات زیادی را درگیر بازی‌های کامپیوتری است، علاقه‌ او برای انجام فعالیت‌های جسمانی کاهش پیدا می‌کند. کاهش فعالیت‌های جسمانی باعث مشکلاتی مثل چاقی، کاهش رشد عضله‌‌‌ها و اخلال در فرایند رشدی کودک می‌شود. امروزه از هر سه کودک، یک نفر به اضافه وزن مبتلا است. این مشکل به دلیل تحرک نداشتن بچه‌ها در حال افزایش است. در واقع بچه‌ها دیگر علاقه‌ای به ورزش و فعالیت ندارند و ترجیح می‌دهند جلوی تلویزیون لم بدهند یا با لپ‌تاپ و موبایل بازی کنند. این عادت به شکل مستقیم باعث می‌شود بچه‌های این دوره چاق‌تر از کودکان دوره‌های قبلی باشند. چاقی باعث ایجاد شدن مشکلات جدی برای سلامت می‌شود.

حتما بخوانید  معرفی کیپ تاون، دروازه‌ای به طبیعت وحشی آفریقا

همچنین بازی کردن افراطی با رایانه یا موبایل می‌تواند ظاهر بدن کودک را تغییر دهد. زمانی که بچه‌ها در وضعیت بدی می‌نشینند یا می‌خوابند پس از مدتی دچار گردن درد خواهند شد. آیا تاکنون به حالت نشستن کودکتان زمانی که در حال بازی رایانه‌ای است دقت کرده‌اید؟ معمولا مدل نشستن بچه‌ها شبیه به f می‌شود. همچنین وقتی بچه‌ها در حال بازی هستند معمولا سرشان را به یک طرف خم می‌کنند و این مدل نشستن، به گردنشان آسیب می‌رساند.

۲- افزایش خشونت کودکان یکی از عوارض مهم بازی‌های رایانه‌ای خشن

کودکانی که بازی‌های رایانه‌ای خشن را انجام می‌دهند به مرور زمان چیزی که می‌بیند را تقلید خواهند کرد. کودکان در واقع بیشتر چیزهایی که یاد می‌گیرند را از طریق مشاهده کردن می‌آموزند. بنابراین اگر در معرض محتوای خشونت‌آمیز باشند بیشتر احتمال دارد که خشن برخورد کنند. در مقاله تاثیر بازی‌های رایانه‌ای خشن بر کودکان به طور مفصل به این آسیب پرداخته‌ایم.

۳- پیامد منفی بازی‌های رایانه‌ای بر تحمل شکست کودکان

بازی‌ها دنیایی متفاوت با واقعیت دارند. در نتیجه قوانین آن‌ها متفاوت است. به طور مثال زمانی که بچه‌ها در بازی شکست می‌خورند همیشه گزینه‌ شروع دوباره برایشان وجود دارد. بنابراین آن‌ها نمی‌توانند شکست در دنیای واقعی را تحمل کنند. در نتیجه ممکن است یک شکست کوچک تحصیلی باعث اضطراب یا پایین آمدن شدید خلق آن‌ها شود. استفاده افراطی کودکان از بازی‌های رایانه‌ای و موبایلی باعث می‌شود کودک از دنیای واقعی فاصله بگیرد و تجربه حقیقی از هر موضوع نداشته باشد.

۴- تاثیر منفی بازی رایانه‌ای بر خواب کودکان

اختلال در خواب کودک یکی از معایب بازی‌های رایانه‌ای برای کودکان است. بچه‌هایی که مخصوصا قبل از زمان خواب، بازی رایانه‌ای انجام می‌دهند، نمی‌توانند خوب بخوابند. نوری که از صفحه‌ نمایش رایانه یا موبایل منتشر می‌شود باعث می‌شود مغز فکر کند که زمان خوابیدن هنوز فرا نرسیده است. تغییر در چرخه خواب کودک باعث می‌شود شب‌ها خوابیدن سخت باشد و کودک نتواند صبح به‌موقع از خواب بیدار شود. این موضوع می‌تواند در یادگیری کودک نیز اخلال ایجاد کند. شما می‌توانید با نظارت روی انجام بازی رایانه‌ای یا وضع قوانین استفاده از موبایل برای کودکان از این آسیب جلوگیری کنید.

مزایای بازی های رایانه ای برای بزرگسالان چیست؟

بازی کردن فقط مختص کودکان نیست. زمان بازی کردن، معمولا برای بزرگسالان فرصت مناسبی برای استراحت کردن است. مزایای بازی های رایانه ای موضوع مورد توجه بسیاری از افراد است. بازی کردن می تواند قدرت تصور فرد را بهبود ببخشد، سلامت عاطفی به ارمغان آورد و توانایی های او را برای حل مشکلات افزایش دهد.

مزایای بازی های رایانه

بزرگسالان در هنگام بازی کردن، کار و تعهدات اجتماعی خود را فراموش کرده و به شیوه ای خلاقانه در یک فرایند ذهنی موثر شرکت می کنند. هر چند که بزرگسالان در هر بازی لذت بخشی ممکن است حضور داشته باشند  ولی راحت ترین و در دسترس ترین نوع بازی ها برای بزرگسالان، بازی های رایانه ای است. در ادامه در مورد مزایای بازی های رایانه ای بحث خواهیم کرد.

بازی رایانه – بهبود عملکرد مغز:

یکی از مزایای بازی های رایانه ای برای بزرگسالان بهبود عملکرد مغز است. انجام بازی هایی که ذهن را به چالش می کشد، طبیعتا بسیاری از مشکلات حافظه را تا حد بسیار زیادی کاهش می دهد.

حتما بخوانید  معرفی بازی های ساده گروهی برای کودکان در مهدکودک

حافظه و خلاقیت تحریک می شود:

در بازی معمولا یادگیری همراه با شادی و آرامش است و این مطلب می تواند حافظه را تحریک کرده و خلاقیت را افزایش دهد. علاوه بر این ها، بازی در بزرگسالان محرک موثری در افزایش خلاقیت است.

حافظه و خلاقیت تحریک می شود

بازی سبب بهبود روابط با دیگران می شود:

از مزایای بازی های رایانه ای برای بزرگسالان کاهش استرس است و اعتماد و صمیمت را افزایش می دهد. بازی ها می توانند فرایندی موثر در بهبود روابط باشند.

بازی رایانه – احساسات و هیجانات را شاد و جوان نگه دارند:

تصور این است که حالا که بزرگ شده ایم پس باید بازی کردن را کنار بگذاریم. این تصور غلط است. بازی کردن انرژی و شادی فرد را بالا می برد و شاد بودن مکانیسمی قوی در برابر بیماری هاست. از مزایای بازی های رایانه ای ایجاد حس نشاط و شادابی است.

معایب بازی های کامپیوتری برای بزرگسالان چیست؟

در بالا مزایای بازی های رایانه ای بر بزرگسالان را برشمردیم. یکی از تفریحات و سرگرمی های بزرگسالان که طبیعتا بر روی گوشی و یا کامپیوتر شخصی شان وجود دارد، همین بازی های رایانه ای است. اما بهتر است اثرات بازی کامپیوتری بر بزرگسالان را نیز مورد بررسی قرار دهیم و به معایب آن ها نیز اشاره نماییم:

بازی رایانه – از بین بردن سلول های مغزی:

تداوم افراطی در استفاده از بازی های رایانه ای، به مرور زمان سلول های مغزی را از بین می برد. تحقیقات نشان داده است که بازی های رایانه ای دشمن درجه یک سلول های مغزی هستند و این عامل می تواند در دراز مدت بر ذهن افراد بزرگسال تاثیر بگذارد.

بازی رایانه – اعتیاد به بازی های رایانه ای:

از معایب بازی های رایانه ای در کودکان و بزرگسالان اعتیاد است. این اعتیاد گاهی تا حدی زیاد می شود که ممکن است باعث مرگ فرد شود.

بازی رایانه – ایجاد مشکلات شغلی و کاهش موفقیت های اجتماعی:

طبق تحقیقات انجام شده، از مزایای بازی های رایانه ای بهبود روابط اجتماعی است اما گاهی استفاده بیش از حد از بازی های رایانه ای ممکن است وقت بسیار زیادی از فرد بگیرد و همین عامل مانع از تمرکز انسان بر شغل و موفقیت های شغلی اش شود.

بازی رایانه - ایجاد مشکلات شغلی

بازی رایانه – ایجاد مشکلات زناشویی:

فعالیت بازی های رایانه ای وقت زیادی از انسان می گیرد. همین عامل باعث می شود که فرد نتواند با همسر و فرزندانش وقت بگذراند و روابط خود را در محیط خانواده بهبود بخشد. در نتیجه ممکن است زمینه بروز مشکلات زناشویی و مشکلات عاطفی با همسر و فرزندانش به وجود آید.

بازی رایانه – بروز مشکلات جسمی:

استفاده مداوم و افراط آمیز از بازی های رایانه ای می تواند زمینه بروز مشکلات جسمی در ناحیه گردن و ستون فقرات را به وجود آورد. این مشکلات با بالا رفتن سن بیشتر خواهد شد.

سخن پایانی

شما در این مقاله با بازی رایانه ای آشنا شدید. همچنین از مزایا معایب آن برای کودکان و برزگسالان آشنا شدید. اگر سوال یا نظری دارید آن را در کامنت مطرح کنید تا در اسرع وقت توسط ما جواب داده شود.

سوالات متداول

برای گیم کردن آیا فقط لپ تاپ‌های گیمینگ مناسب است؟

از آن جایی که لپ تاپ‌های گیمینگ به صورت اختصاصی برای بازی کردن طراحی شده‌اند بهترین گزینه برای گیم کردن به حساب می‌آیند؛ اما لپ تاپ‌های قدرتمند دیگر نیز می‌توانند از پس برخی بازی‌ها برآیند.

آیا کارت گرافیک با ظرفیت ۲ گیگابایت برای گیمینگ مناسب است؟

این ظرفت برای اجرای بازی ها قدیمی و با کیفیت متوسط مناسب است. اگر به دنبال کیفیت بالاتر و اجرای اخرین بازی های محبوب کامپیوتر هستید؛ کارت گرافیک با ظرفیت بیشتر انتخاب مناسب‌تری می‌باشد.

پیشنهاد ما به شما

بازی فکری کودکان

آشنایی با بازی فکری کودکان + معرفی ۱۴ بازی برای تقویت ذهن و خلاقیت کودک

تقویت ذهن کودکان تا پیش از ۵ سالگی اهمیت زیادی دارد. به‌گفته‌ی کارشناسان ۹۰ درصد …

دیدگاهتان را بنویسید