سه شنبه , ۲۹ اسفند ۱۴۰۲

۷ نکته درباره یائسگی که زن ها نمی دانند

یائسگی: بسیاری از زنان، تا به امروز، به افسانه ها و باورهای غلط در مورد یائسگی اعتقاد دارند. برخی حتی از این پدیده آگاه نیستند.

این یک مرحله مهم و اجتناب ناپذیر در زندگی هر زنی است. حتی با وجود این که بخش مهمی از زندگی هر زن است، هنوز به اندازه کافی در مورد آن صحبت نمی شود.

 

بسیاری از زنان، تا به امروز، به افسانه ها و باورهای نادرست در مورد یائسگی، صرفاً به دلیل عدم آگاهی در مورد آن اعتقاد دارند. در سلامت امروز گفتنی هفت نکته وجود دارد که هر زنی باید درباره یائسگی بداند.

 

یائسگی چیست؟

زنان در سن ده تا چهارده سالگی به بلوغ می رسند و سیکل قاعدگی خود را شروع می کنند. این زمانی است که تخمدان‌های آن‌ها شروع به تولید تخمک می‌کنند و تخمک‌های بارور نشده در پایان هر ماه همراه با دیواره رحم ریخته می‌شوند و در نتیجه قاعدگی ایجاد می‌شود.

هنگامی که زنان به اوایل دهه چهل خود می رسند، تخمدان های آنها تولید تخمک را متوقف می کند که باعث توقف قاعدگی می شود. این به عنوان یائسگی شناخته می شود.

زنان از سن چهل تا پنجاه و پنج سالگی یائسه می شوند. طبق مطالعات مختلف، میانگین سن یائسگی در زنان ۴۶.۲ سال است.

حتما بخوانید: پولیپ روده بزرگ و علائمی که باید بدانید

علائم چیست؟

علائم یائسگی چیست؟

حدود ۱ تا ۲ سال قبل از شروع آن، زنان مرحله قبل از یائسگی را می گذرانند. این مرحله نشانه علائم اولیه است. زنان در مرحله قبل از یائسگی سیکل های نامنظم قاعدگی را پشت سر می گذارند. این می تواند حدود ۲-۳ سال طول بکشد.

حتما بخوانید  چگونه به‌عنوان مادر نقش خود را در پرورش فرزند سالم و موفق بازی کنید؟

 یک زن ممکن است علائم مختلفی مانند موارد زیر را تجربه کند:

نوسانات خلقی
تحریک پذیری
افسردگی
خستگی
گرگرفتگی
افزایش وزن
این علائم باید برطرف شوند، به همین دلیل است که در آن زمان باید به پزشک مراجعه کنید.

چیزهایی که هر زنی باید بداند:

تاثیر یائسگی چیست؟

با یائسگی مشکلات زیادی ایجاد می شود. تراکم استخوان در زنان را کاهش می دهد و باعث پوکی استخوان یا ضعف استخوان می شود.

همچنین باعث علائم دستگاه ادراری تناسلی مانند خشکی واژن، تحریک پذیری ادرار و UTIs مکرر (عفونت دستگاه ادراری) می شود. زنانی که در این دوران قرار می‌گیرند در رابطه جنسی مشکل دارند و مقاربت دردناکی را تجربه می‌کنند.

جالب است بدانید: ۷ علامت هشدار دهنده گردش خون ضعیف که گاهی اوقات آن ها را نادیده می گیریم

تغییر سبک زندگی و اصلاح رژیم غذایی

این یک پدیده طبیعی در بدن است. زنان در دوران یائسگی هیچ نگرانی در مورد آن ندارند.زنان باید تغییرات سبک زندگی را به شرح زیر بپذیرند تا به آرامی این مرحله را طی کنند.

_۳۰-۴۵ دقیقه ورزش منظم و حداقل ۲ جلسه تمرین قدرتی: این امر همچنین تراکم استخوان را افزایش می دهد و به پیشگیری از پوکی استخوان کمک زیادی می کند.

_یک رژیم غذایی سالم و مغذی برای زنانی که در این دوران قرار دارند ضروری است.
_زنانی در این دوره دچار پدیده ای به نام «سندرم پوچی» می‌شوند، زیرا تمایل دارند احساس انزوا و تنهایی کنند. داشتن یک سرگرمی یا امتحان کردن مهارتی جدید ممکن است به این امر کمک کند.

حتما بخوانید  درمان بی اشتهایی کودکان

_غربالگری منظم و ویزیت پزشک.

به محض شروع تشخیص علائم، مهم است که یک قرار ملاقات با متخصص زنان خود تعیین کنید. آن ها ممکن است بتوانند به تشخیص برخی از ناهنجاری هایی که ممکن است در بدن شما رخ دهد کمک کنند.

حتما بخوانید: من نقاط قرمز زیادی روی پوستم دارم آیا باید نگران این خال های قرمز باشم؟

چیزهایی درباره این پدیده در زنان

زنان برای دریافت راهنمایی در مورد ورزش و رژیم غذایی خود نیاز به مراجعه مکرر به پزشک دارند. ماموگرافی مهم است و باید به طور منظم انجام شود. سونوگرافی و آزمایش پاپ اسمیر به همراه آزمایش خون نیز لازم است تا پزشکان ببینند که آیا فرد به درمان جایگزینی هورمونی نیاز دارد یا خیر.

وزن بدن و یائسگی

چندین مطالعه نشان داده اند که کمبود وزن می تواند باعث یائسگی زودرس شود. هر چه بدن شما چربی بیشتری داشته باشد، استروژن بیشتری تولید می کند. اگر ذخایر استروژن به دلیل وزن کم بدن بسیار کم باشد، می تواند باعث علائم زودرس شود.

نقش عوامل ژنتیکی

مشخص شده است که عوامل ژنتیکی بر یائسگی در زنان تأثیر می گذارد. زنانی که مادران و خواهرانشان تجربه زودرس را داشته اند نیز مستعد ابتلا به این بیماری هستند.

لینک های مرتبط:

۵ علت اصلی انزال دردناک در مردان

۵ ماده غذایی که می توانند باعث ریزش مو شوند

۹ نکته برای پیشگیری از آلزایمر در زنان

چرا زخم های افراد دیابتی به سرعت خوب نمی شود؟

 

کرم‌ ضد چروک راه‌حل قطعی داشتن پوست صاف و سالم

بالا رفتن سن، استفاده مداوم از لوازم‌آرایش، هوای آلوده و خواب ناکافی باعث چروک شدن پوست صورت می‌شوند.
با استفاده روزانه از کرم ضد چروک می‌توان چروک‌‌ها را از بین برد و از ایجادشان جلوگیری کرد، همچنین خاصیت سفت کنندگی این کرم‌ها از افتادگی ماهیچه و عضلات صورت جلوگیری می‌کند.

حتما بخوانید  چگونه به اقتصاد خانواده کمک کنیم؟اگر خانواده دچار مشکلات اقتصادی شد چه کنیم؟ + نقش زنان در رفع مشکلات اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

تفاوت‌های علائم اولیه بارداری و پریود و نحوه تشخیص هرکدام

“دارم پریود میشم یا حامله‌ام؟” این پرسشی است که بسیاری از خانم‌ها گاهی حتی ماهیانه …

دیدگاهتان را بنویسید