سه شنبه , ۲۹ اسفند ۱۴۰۲
اقتصاد خانواده
Family,debts and financial problems.Frustrated young husband and wife doing paperwork together.

چگونه به اقتصاد خانواده کمک کنیم؟اگر خانواده دچار مشکلات اقتصادی شد چه کنیم؟ + نقش زنان در رفع مشکلات اقتصادی

روزه‌به‌علت تورم و گرانی ، مشکلات اقتصادی گریبان بسیاری از خانواده‌ها را گرفته‌، به‌طوری که‌دغدغه‌بسیاری از افراد در جامعه‌می‌باشد. مشکلات اقتصاد خانواده و یکسان نبودن میزان دخل و خرج از رایج ترین بحث های زنو شوهری در کانون خانواده‌است که‌می‌توان بنیان خانواده‌را سست کند اما راهکارهایی وجود دارد که‌شما می‌توانید با آنها به‌جنگ مشکلات اقتصادی بروید و پیروز شود. این بخش از مجله اینترنتی فنجان چند گام طلایی برای رفع مشکلات اقتصادی جامعه‌را بیان می‌کند ، با ما همراه‌باشید.


فهرست مطالب


برای حل مشکلات اقتصادی خانواده چه کارهایی باید انجام داد؟

۱. مدیریت حرف اول را می زند

اقتصاد خانواده مقوله ای صرفا برای خانواده های پر در آمد نیست بلکه برای اقشار کم در آمد نیز کاربرد دارد . افزایش درآمد موجب بالا رفتن هزینه ها می شود و مدیریت هزینه ها می تواند هنر گردانندگان اقتصاد خانواده را نمایان سازد. شیوه مدیریت اقتصادی خانواده ها، امروزه بخش عمده ای از هویت آنان را تشکیل داده، رونق و شکوفایی اقتصادی، رشد و ترقی خانواده را در پی خواهد داشت.

۲. برنامه ریزی کنید

برنامه ریزی اقتصادی خانواده در شکوفایی آن نقش اساسی دارد. خانواده بدون برنامه مثل سازمانی است که به حال خود رها شده است چرا که برنامه ریزی اقتصادی خانواده ، اهداف کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت اقتصادی خانواده را مشخص می کند. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله معایب اختلاف طبقاتی را بخوانید. اهداف تشکیل دهندگان خانواده محقق نمی شود مگر آنکه مدیر خانه برای رسیدن به اهداف مورد نظرشان با شناخت کافی از امکانات و منابع در اختیار، برنامه ریزی داشته باشند. نخست باید چارچوب اهداف کلی خانواده تعیین شود، آنگاه کل برنامه به برنامه ها و هدف های کوچک تر برای رسیدن به هدف اصلی تقسیم شود.

برنامه ریزی کنید

همه اعضای خانواده دوست دارند بهترین ها را در انتخاب محل زندگی ، غذا ، پوشاک و…. داشته باشند اما درصد کمی از خانواده های هستند که می توانند این نیازها را برطرف سازند و اگر در آمد خانواده محدود باشد تنها می تواند بخشی از این نیازها را برطرف سازد.خانواده باید فهرستی از خواسته های خود را تهیه کند و درآمد خانواده را با این نیازها تطبیق دهد و انتخاب ها را طوری بررسی کند که به بهترین انتخاب دست یابد.

حتما بخوانید  10 مورد از بهترین راهکارهای ایجاد صمیمیت در خانواده

۳. پس انداز کنید

یکی از راهکارهایی که می تواند مشکلات اقتصادی خانواده را حل نماید داشتن پس انداز است . بدون پس انداز، هیچ خانواده ای نخواهد توانست به کامیابی برسد. پس انداز امری مشارکتی است و تنها با فعالیت سرپرست خانواده حاصل نمی شود، بلکه همه اعضای خانواده در آن سهیم اند.البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله صمیمیت در خانواده را بخوانید.

چگونه به اقتصاد خانواده کمک کنیم؟

۱- روحیه همکاری بین اعضای خانواده

در حل مشکلات اقتصادی خانواده ها نباید تنها پدر و مادر مسئول باشند بلکه باید تمامی اعضای خانواده از جمله فرزندان در حل این مشکلات کمک نمایند. تقویت و سلامت اقتصاد خانواده در گرو تعامل مناسب بین اعضای خانواده و همچنین اولویت بندی نیازهای اقتصادی است.

۲- زنان و مدیریت اقتصاد خانواده

زنان نقش ویژه ای در مدیریت و برنامه ریزی الگوهای مصرفی در خانواده دارند . در قدیم زنان در برنامه ریزی الگوهای مصرفی و قناعت پیشگی نقش پر رنگی را ایفا می کردند. امروزه مصرف وسیله ای برای خودنمایی کردن شده است که با آن افراد شخصیت خود را با آن به دیگران نشان می دهند اما در قدیم مصرف صرفا یک رفتار اقتصادی بود که افراد پر در آمد به علت بهتر بودن وضعیت مالی از کالاهای بیشتری هم استفاده می کردند.

اقتصاد خانواده

زن در خانواده به عنوان مادر نقش اساسی در اصلاح الگوی مصرفی خانواده دارد.اگر در خانواده ای مادر نتواند مصرف و استفاده از کالاهای مصرفی مدیریت کند اقتصاد خانواده دچار مشکل می شود.البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله اهمیت شغل در زندگی خانوادگی و اجتماعی را بخوانید.

حتما بخوانید  بهترین دمنوش برای یبوست و فشار خون: حتمن امتحان کنید و شاهد تاثیرش باشید

زنان در رفع مشکلات اقتصادی خانواده چه نقشی دارند؟

۱. انجام مشاوره های اقتصادی

برخی از خانواده ها خودشان به تنهایی نمی توانند از پس حل مشکلات اقتصادی بر بیایند و در مدیریت اقتصادی توانایی لازم را ندارند. این دسته از خانواده ها می توانند در حل مشکلاتشان از دوستان و آشنایان، اقوام، اعضای خانواده، همکاران شغلی و… راهنمایی بگیرند.

۲. در حد درآمد خود خرج کنند

برخی از افراد با در آمد پایین به خاطر اینکه یک موقعیت کاذب اجتماعی ایجاد نمایند وام های غیر ضروری می گیرند و زیر بار قرض های کلان می روند تا بتوانند در مناطق بالای شهر سکونت کنند و یا خودروهای گران قیمت سوارشوند. این افراد در مقابل نمی توانند نیازهای ضروریشان مانند تغذیه مناسب، آموزش، تفریح، سفر و…را برطرف سازند .بنابراین باید در حد درآمد خود خرج کنید یعنی خانه، خودرو و سطح زندگی شما مناسب با درآمدتان باشد وتنها یک سوم از درآمد خود را به اجاره خانه اختصاص دهید و حدود یک دهم آن را صرف مخارج خودرو و بنزین و بیمه کنید و بقیه در آمدتان را صرف صورت حساب ها و دیگر مخارج روزانه سازید.

معرفی راهکارهای دینی برای حل مشکلات اقتصادی خانواده

۱- شکرگزاری

شکر گزاری از خداوند و شکر نعمت های فراوان او سبب افزایش رزق حلال می شود . همانطور که در قرآن آمده است :«از روزی پروردگارتان بخورید و شکر او را به جا آورید.». « و پروردگارتان اعلام عمومی کرده است که اگر شکر کنید، حتماً روزی شما را افزون خواهم کرد و اگر ناسپاسی کنید قطعاً عذاب من سخت خواهد بود.»

حتما بخوانید  ارزش های خانواده را چطور تعریف کنیم؟

۲- سحرخیزی و استغفار

سحر خیزی و بیدار شدن به هنگام اذان صبح تا طلوع آفتاب روزی را افزایش می دهد .

۳- سحرخیز بودن

سحرخیزی برای افزایش روزی خانواده

۴- خوش خلقی با خانواده

خداوند به کسانی که با خانواده خود به خوبی رفتار می کنند و با اعضای خانواده شان خوش خلقی می نمایند روزی فراوان اعطا می کند. همانطور که در فرمایش امام صادق آمده است :«هر کسی که خوب گرداند نیکی اش را بر اهل خانواده اش، روزی اش افزوده می شود.»

شکر گذاری کنیم

۵- صدقه دادن

صدقه دادن یکی از بهترین کارها نزد خداوند است و موجب افزایش روزی می شود . مقدار صدقه مهم نیست، بلکه انگیزه و کیفیت آن اهمیت دارد. صدقه دادن تنها دادن پول و رفع نیاز مادی نیست بلکه انسان های تنگدست نیز امکان و فرصت صدقه دادن و بهره گیری از آثار معنوی و الهی آن را با نشستن بر پای درد ودل فردی یا آموزش مسلمانی دیگر دارند.

۶- توکل و رضایت یا بهتر است بگوییم قناعت

برای حل مشکلات اقتصادی علاوه بر تلاش و کوشش ، به خداوند توکل کنید زیرا بدون توکل به خدا پیروزی و سعادت آدمی ممکن نیست و خیر و برکتی در زندگی نخواهد بود.

سخن پایانی

شما در این مقاله با مشکلات اقتصاد خانواده آشنا شدید.همچنین از راهکارهای حل مشکلات اقتصاد خانواده آگاه شدید.اگر سوال یا نظری دارید آن را در کامنت مطرح کنید تا در اسرع وقت توسط ما جواب داده شود.

سوالات متداول

سرمایه گذاری به چه معنی است؟

سرمایه گذاری و امور مربوط به آن یکی از سوال‌های اقتصادی رایج است. سرمایه گذاری به معنی در اختیار قرار دادن منابع مختلف مالی شامل شرکت، کالا، املاک و مستغلات، در اختیار سایر ارگان‌ها و اشخاص است. سرمایه گذاری عموماً به جهت کسب درآمد بیشتر از منابع موجود، صورت می‌گیرد. ساده‌ترین راه برای سرمایه گذاری در بخش‌های مختلف، استفاده از سرمایه بازنشستگی است. به طور کلی روش‌های بسیاری برای سرمایه گذاری وجود دارد. پس برخلاف تصور عموم برای این کار به منابع مالی بسیار زیادی نیاز نیست.

حتما بخوانید  چگونه باید با "کودکان حساس و زودرنج" رفتار کرد؟ + معرفی و بررسی بهترین روش برخورد با کودکان حساس و زودرنج
امتیاز اعتبار چیست؟

امتیاز عددی از دیگر سوال‌های اقتصادی رایج است. امتیاز اعتبار یک رتبه‌بندی عددی است که بستانکاران برای ارزیابی ریسک وام دادن به افراد مختلف از آن استفاده می‌کنند. این امر در تصمیم گیر‌ی آن ها برای پرداخت وام تاثیر بسزایی دارد. رایج‌ترین امتیاز اعتباری FICO است. این رتبه‌بندی معمولاً با توجه به فاکتورهای مختلفی انجام می‌شود. میزان بدهی شما، پرداخت صورت حساب‌ها در موعد مقرر، میزان اعتبار حساب‌های بانکی و هر گونه قبض پرداخت نشده از عوامل تعیین‌کننده امتیاز اعتبار است.

پیشنهاد ما به شما

تفاوت‌های علائم اولیه بارداری و پریود و نحوه تشخیص هرکدام

“دارم پریود میشم یا حامله‌ام؟” این پرسشی است که بسیاری از خانم‌ها گاهی حتی ماهیانه …

دیدگاهتان را بنویسید