شنبه , ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳

چگونه مشکل جرم چای ساز را برطرف کنیم

چربی بستن روی چای ساز یکی از موارد نارضایتی اغلب مصرف کنندگان این وسیله برقی است. این مشکل بدین صورت است که وقتی چای را دم می کنید، با وجود آنکه قوری کاملا تمیز و شسته شده است، بر روی سطح چای یک لایه چربی مانند مشاهده می شود. با وجود آنکه علت چربی بستن روی چای ساز ناشی از خرابی دستگاه نیست. اما تنها در مورد این دستگاه مشاهده می‌شود.

چرا چای در چای ساز چربی میبندد

  • استفاده از آب شهری
  • ریختن آب سرد در کتری
  • استفاده از چای های خارجی و معطر
  • استفاده از برق و المنت حرارتی چای ساز برای جوش آوردن آب
  • رسوب گیری کتری برقی

چربی بستن روی چای ساز به دلیل استفاده از آب شهری

آب شهری دارای ناخالصی ها و املاح بالایی است. بسته به منطقه محل سکونت این املاح ممکن است چندین برابر نیز شود. منظور از این املاح، نمک های کربنات منیزیم و کلسیم است که با شناور شدن بر روی سطح چای به نظر می‌رسد که یک لایه چربی مانند تشکیل شده است.

ریختن آب گرم در کتری

زمانی که شما به جای آب سرد، آب گرم را درون کتری برقی یا سماور برقی بریزید، حتما با مشکل چربی بستن چای ساز مواجه خواهید شد. زیرا آبی که توسط آبگرمکن، موتورخانه و یا شوفاژ گرم شده باشد برای استفاده در کتری و سماور مناسب نیست و حتماً بایستی آب سرد درون کتری برقی بریزید.

استفاده از چای خارجی و معطر

مورد بعدی به ناخالصیهای موجود در چای برمی‌گردد. این امر به خصوص در مورد چای های خارجی که حاوی عطر و اسانس و رنگ هستند دیده می شود. اگر دقت کرده باشید یک ساعت پس از دم آمدن چای حتماً یک لایه روغنی مانند را روی سطح چای مشاهده خواهید کرد.

استفاده از برق و المنت حرارتی برای جوش آوردن آب

اگرچه چای ساز ها و سماور های برقی عملیات جوش آوردن و دم کردن چایی را راحت تر می کنند، اما بایستی این حقیقت را بپذیرید که زمانی که آب توسط برق و یا المنت حرارتی چای ساز گرم می شود مشکل چربی بستن چایساز ناگزیر خواهد بود.

چربی بستن روی چای ساز به دلیل رسوب گیری کتری برقی

دلیل دیگر چربی بستن چای ساز آن است که شما کتری و یا سماور برقی خود را به رسوب گیری کرده باشید. از آنجایی که املاح کلسیم و منیزیم موجود در آب حالت چرب مانند دارند، اگر سطوح داخلی کتری برقی حالت زبر مانند خود را از دست داده باشند این چربی ها به دام نمی افتند. بلکه این املاح بر روی آب معلق مانده و همانند یک لایه چربی دیده می شوند.

نکاتی برای جلوگیری از چربی بستن روی چای ساز

  • همیشه به اندازه مصرف خود چای دم کنید.
  • ترجیحا از چای خالص و بدون مواد شیمیایی استفاده کنید
  • از نگهداری برگ چای در آب گرم بیشتر از یک ساعت خودداری کنید.
  • از آب تصفیه برای جوش آوردن آب استفاده کنید تا به این ترتیب از رسوب گرفتن کتری جلوگیری شود.

توجه داشته باشید که رسوب گرفتن تنها باعث چربی بستن چای ساز نمی شود. بلکه با تشکیل لایه های سخت منجر به کاهش ضریب انتقال حرارت و افزایش مصرف انرژی و برق می شود. در این صورت وارد آوردن فشار و بار اضافه به چای ساز را نیز فراموش نکنید.

تمیز کردن جرم چای ساز نقش مهمی در پیشگیری از خرابی و افزایش طول عمر دستگاه دارد. زیرا رسوب و جرم چای ساز ضریب انتقال حرارت را کاهش می دهد. و باعث فشار به دستگاه و افزایش مصرف انرژی می شود.

چای ساز ها دستگاه های کاربردی هستند که امروزه در هر خانه ای مورد استفاده قرار می گیرند. طراحی این دستگاه به شکلی است که به سرعت چای دم کشیده و مطلوب را برای شما فراهم می کند.

همانطور که می دانیم هر دستگاهی برای اینکه کارکرد مفید داشته باشد نیاز به یک سری مراقبت ها دارد. ما در این مقاله نکاتی برای نگهداری و تمیز کردن جرم چای ساز آورده ایم تا کم تر نیاز به تعمیر چای ساز پیدا کنید.

با گذشت زمان ممکن است در داخل کتری و قسمت اندازه گیری آب دستگاه چایساز رسوب تشکیل شود. از میان ترکیبات مختلف در رسوبات، آهک و فسفات از مشکلات شایعی است که می تواند به چایساز آسیب وارد کند.

آهک یک ماده معدنی بی ضرر به رنگ سفید و یا زنگ زدگی در دیواره داخلی کتری و درون پایه آن است. فسفات هم با چشم دیده نمی شود. ولی می تواند باعث ایجاد آلودگی شود.

حتما بخوانید  معرفی و آشنایی با ۱۳ کار که نباید قبل از باردار شدن انجام دهید

بعضی از قسمت های چای ساز نباید در معرض آب و رطوبت قرار گیرند. این قسمت عبارتند از کفی کتری، کفی اصلی چای ساز و سیم برق.


راهکار های عملی برای تمیز کردن جرم چای ساز

به مرور زمان با جوشیدن آب درون کتری املاح و مواد معدنی محلول در آب به شکل نامحلول درآمده و در کتری رسوب می کند. این رسوبات تنها در مورد عملکرد چای ساز نیست که مشکل سازی می شوند بلکه حتی روی عطر و طعم چای نیز تاثیر منفی برجای خواهند گذاشت.

در مرود نحوه تمیز کردن این رسوبات ممکن است که شما استفاده از مواد شوینده را امتحان کرده باشید امادر اکثر موارد این شوینده ها هیچ تاثیری روی حذف رسوبات ندارند ضمن آنکه با هر بار استفاده از چایساز دوز پایینی از غلطت شوینده ها به بدن شما منتقل می شود.

در این صورت بهترین راهکار برای تمیز کردن چایساز چیست؟

  1. باید بگوییم که برای این منظور امکان استفاده از ترکیبات طبیعی بسیاری وجود دارد که در آشپزخانه و کابینت هر خانه ای یافت می شود و نیازی به صرف هزینه نخواهد بود. با چند مورد از این روش ها آشنا می شویم:
  2. برای تمیز کردن جرم چای ساز کتری را تا اخرین حد مجاز از آب پر کنید و سپس یک عدد لیمو ترش داخل آن بریزید و دستگاه را روشن کنید تا آب درون کتری به جوش بیاید. سپس اجازه دهید تا محلول به مدت یک شبانه روز در داخل کتری بماند. بعد از این مدت زمان دوباره آب تمیز داخل دستگاه بریزید و اجازه دهید آب به جوش بیاید و سپس آن را تخلیه کنید.
  3. مراحل بالا را با دوقاشق غذا خوری جوش شیرین نیز می توانید انجام دهید. بعد از اضافه کردن جوش شیرین دستگاه را روشن کنید تا آب به جوش بیاید . سپس اجازه دهید تا یک شبانه روز محلول جوش آمده آب و جوش شیرین در کتری چای ساز بماند. بعد از این عملیات آب تمیز در داخل دستگاه بریزید. و بعد از یکبار جوش آمدن از کتری چای ساز استفاده کنید.
  4. می توانید به جای استفاده از لیمو شیرین و جوش شیرین از سرکه سفید نیز استفاده کنید. بدین شکل که شش قاشق غذا خوری سرکه سفید را به آب داخل کتری چای ساز اضافه کنید. و بعد از جوشیدن اجازه دهید محلول یه شبانه روز در داخل کتری باقی بماند. و سپس آن را خالی کنید و با آب تازه پر کنید.
  5. قبل از استفاده از کتری آن را با پارچه ای نرم و بدون پرز خشک کنید.

مراحل تمیز کردن جرم چای ساز

توری، سرپوش و قاشقک چایی
برای تمیز کردن توری قوری، سرپوش کتری و قاشقک چایی میتوانید از آب گرم و یک ماده پاک کننده ملایم و غیر ساینده استفاده کنید. در ابتدا ماده تمیز کننده را روس اسفنج که با آب داغ مرطوب شده می ریزیم. سپس بر روی لوازم جانبی چای ساز بکشید تا تمیز شود.

هیچگاه مواد پاک کننده را مستقیم بر روی این لوازم نریزید. قبل از استفاده دوباره از چای ساز قطعات را کاملا خشک کنید. البته این قطعات از چای ساز را با ماشین ظرفشویی نیز می توانید تمیز کنید.

تمیز کردن جرم چای ساز در کفی
ابتدا مطمئن شوید که چای ساز به برق وصل نیست سپس مانند مراحل بالا کفی چایساز را با اسفنجی نرم و مرطوب تمیز کنید و قبل از استفاده آن را کاملا خشک کنید.

تمیز کردن جرم چای ساز در بدنه شیشه ای کتری و یا قوری
بعد از استفاده از چای ساز چای دمی در داخل آن باقی نماند. بهتر است چای را از داخل کتری خالی کرده و سپس با اسفنجی نرم و آب گرم داخل آن را تمیز کنید.

قسمت بیرونی کتری چای ساز را با پارچه ای نرم و مرطوب تمیز کنید. هرگز بدنه خارجی قوری یا کتری چای ساز را با اسفنج زبر تمیز نکنید زیرا این کار موجب خراشیدگی سطح خارجی آن می شود. رسوبات مانده از چای در داخل دیواره های قوری، روی طعم چای تاثیر می گذارد. پس با هر بار استفاده از چای ساز آن را با آب و صابون بشویید.

سرپوش کتری و درجه اندازه گیری آب چای ساز
سرپوش کتری و درجه اندازی گیری آب را می توانید زیر آب گرم قرار دهید و با اسفنج و ماده تمیز کننده بشویید. همچنین این لوازم جانبی از چایساز را در ماشین ظرفشویی نیز می توانید قرار دهید. بعد از تمیز شدن قطعات آن را با یک پارچه کاملا خشک کنید.

با گذشت زمان ممکن است در داخل کتری و قسمت اندازه گیری آب دستگاه چایساز رسوب تشکیل شود. از میان ترکیبات مختلف در رسوبات، آهک و فسفات از مشکلات شایعی است که می تواند به چایساز آسیب وارد کند.

حتما بخوانید  درمان بی اشتهایی کودکان

نکات نگهداری و استفاده از چای ساز

  • بعد از اتمام کار با چای ساز آن را حتما خاموش کنید.
  • برای تمیز کردن جرم چای ساز دستگاه را از برق بکشید و اجازه دهید تا سرد شود سپس اقدام به تمیز کردن آن کنید.
  • فقط سرپوش کتری، توری چایی، سرپوش توری چای و قاشقک چای مربوط به چای ساز قابلیت شست و شو در ماشین ظرفشویی را دارند.
  • بعضی از قسمت های چای ساز نباید در معرض آب و رطوبت قرار گیرند. این قسمت عبارتند از کفی کتری، کفی اصلی چای ساز و سیم برق
  • تنها با استفاده از مواد ساده ای چون آبلیمو، جوش شیرین و یا سرکه به راحتی می توانید رسوبات ضخیم را از داخل کتری چای ساز خارج کنید.

توجه داشته باشید که حذف این رسوبات نقش مهمی در عملکرد صحیح دستگاه، طول عمر آن و حتی مصرف انرژی دارد.

در پاره ای از موارد عدم تمیز کردن به موقع و تشکیل لایه های ضخیم آهک منجر به سوختن و یا از کار افتادگی چای ساز می شود و یا حتی ممکن که شما خود قادر به تمیز کردن آن نباشید.

بارها ممکنه برای شما پیش اومده باشه که بعد از اینکه چای رو درون استکان میریزید متوجه تشکیل شدن یک لایه چربی روی چای‌ تون شدید. در گذشته می‌گفتیم که علت اصلی این اتفاق نوع آب لوله کشی هر منطقه‌ست. اما با تحقیقات بیشتر مشخص شد که اعضای درون یک مجتمع هم تعدادی این مشکل رو دارن و تعدادی دیگه نه. به ناچار بررسی‌ها دقیق‌تر شد و جنس لوله‌کشی و شیر آلات بررسی شد. در مراحل بالاتر از یک نوع چای استفاده شد. بازهم این مشکل به قوت خود باقی ماند.


بررسی علل تشکیل لایه چربی روی چای

این علت‌ها به ۳ بخش تقسیم میشن. بخش اول مربوط به صنعت لوازم خانگی و خرید درست میشه. گام دوم مربوط به خانه‌داری به ترتیب بخونید و علت اصلی مشکل آشپزخونتون رو متوجه بشید. بخش سوم مشکل آب شرب کل کشوره و در نهایت یه راه حل شگفت انگیز بهتون معرفی میکنیم که ۹۹ درصد مشکلتون حل میشه.

گام اول: چربی روی چای و لوازم خانگی

بدنه کتری و قوری: در صورتیکه شما قصد خرید چای ساز دارید نه کتری قوری گازی، باید حتما دقت کنید در حد امکان چایسازی که می‌خرید ترجیحا جنسش پیرکس ( شیشه‌ای ) یا طلق نشکن باشه. به این علت که جنس پلاستیک خیلی بیشتر جذب چربی میکند و در هنگامی که آب درون کتری می‌جوشد یا چای درون قوری دم می‌کشد چربی وارد آب یا چای می‌شود.
توری نگهدارنده تفاله یا چای خشک : محفظه‌ای که درون قوری شما قرار داده شده وظیفه‌ی نگهداری چای خشک رو داره. ما همیشه در باقی مقالات و توضیحات کالاهای مختلف توصیه کردیم که توری چایسازتون کاملا از جنس تمام استیل با کیفیت باشه. تا بازهم به مشکل مورد اول برخورد نکنید.

بخش دوم: نکات خانه‌داری و چای
ترجیحا با اسکاچ چایسازتون رو نشورید. منظور از اسکاچ هر وسیله نظافتیه که از قبل با چربی تماس داشته. به این علت که تمام ظروف تا حدودی از چربی رو به خودشون میگیرن ولی قابل رویت نیست. ام وسیله‌ای مثل چایساز که ظرافت زیادی داره ئر نهایت این چربی رو بصورت لایه چربی روی چای نشون میده.

داخل کتری تون همیشه آب سرد بریزید و هیچوقت از آب گرم استفاده نکنید. به این دلیل که آب گرم از مجاری و کشی آبگرمکن یا پکیج شما میگذره. این مسیر لوله‌کشی پر از املاح آهکی شکل شده‌ست و باعث لایه چربی و هم به اندازه کاملا محسوسی عطر و طعم چای شما رو خراب میکنه. علت بعدی، گفته شده که چای کهنه بعلت گذشتن مدتی از عمرش باعث آزاد شدن مولکول چربی میشه.

بخش سوم: آب لوله کشی و چای
توی استانداردهای بین المللی متاسفانه آب شرب کشور ما دارای رتبه بسیار پایینیه از لحاظ املاح غیر استاندارد و معلق. این مشکلات رو توی جاهای دیگه خونه هم میبینید. مثل لک شدن و سفیدک زدن ظروف توی ماشین ظرفشویی. همونطوری که در بالا گفتیم منطقه با منطقه توی یک شهر هم آب شرب متفاوتی هست. اگر که شما توی ماشین ظرفشویی تون هم این مشکل رو دارید که دیگه ۱۰۰ درصد آب منطق‌تون وضعیتی خوبی نداره. از کجا بفهمیم؟

سرویس کار آب تصفیه کن یا سرویس کار ماشین ظرفشویی دستگاهی داره به اسم سختی سنج که از آب شما نمونه میگیره و متوجه میشه املاح آبتون توی چه سطحیه. توی ماشین ظرفشویی راحت تر میشه این مشکل رو حل کرد. ( راه حل مشکل سفیدک زدن یا لک شدن ظروف ماشین ظرفشویی ) . بگذریم، حالا چکار باید بکنیم.

حتما بخوانید  سردرد بعد از زایمان چیست؟معرفی شایع‌ترین دلایل و بهترین راه‌های درمان و پیشگیری

راه حل رسوب زدایی کتری و چایساز

گفتیم که املاح و رسوبات آب ممکنه زیاد باشه، که این مشکل برای شهروندان تهرانی به شدت بیشتر از باقی شهر هاست. کاری به آلودگی آب نداریم بحث سر املاح معلقه. دور تا دور بدنه کتری تون رو نگاه کنید به احتمال زیاد لایه‌ای بصورت آهک و گچ میبینید. این همون املاح و رسوبات غیر استاندارد هستش. که اگر از آب تصفیه کن و آب معدنی استفاده کنید خیلی کمتر این مشکل رو میبینید. اما به هر صورت این مشکل رو احتمالا الان دارید. توجه کنید وقتی آب جدید توی کتری تون میریزید تا چای دم کنید، آب جدید خودش یه املاحی داره و بد تر از اون این رسوبات آهکی تاثیر چندین برابر بدتری میگذارن. پس چکار کنیم؟

۲ راه حل استاندارد وجود داره که توی کل دنیا از همین ۲ راه حل استفاده میشه. هم بیشترین تاثیر رو داره و هم با کمترین هزینه کار انجام میشه.

رسوب زدایی کتری و چایساز (راه حل اول)

یک لیوان سرکه داخل کتری یا چایساز بریزید و تا جایی که خط رسوبات رو فرا بگیره مابقی رو آب بریزید. دستگاه رو روشن کنید و اجازه بدید چایساز بارها بجوشد. برای کتری های گازی توصیه میکنیم ۱ ساعت روی گاز بجوشانید. اما خوب برای چایساز برقی منطقی نیست. فشار زیادی به دستگاه میاد. میتونید یکم سرکه رو بیشتر کنید و در طول روز در حدود ۶ یا ۷ بار بزنید دستگاه بجوش بیاد و آب کمی حرارتش افت کنه و مجددا بزنید بجوشد. اگر پشت سرهم این کار رو انجام بدید یعنی زمانی که هنوز آب جوشه چایساز رو روشن کنید ، المنت عمل میکنه و دستگاه زود خاموش میشه و کارایی رسوب زدایی افت میکنه.

بعد از اینکه به این تعداد جوشید. رسوبات خیلی سست میشن و با یک برس نرم روی اونها رو بسایید و بشویید. بعد از اون ۲ تا ۳ بار با آب معمولی بجوشانید تا بوی سرکه از چایساز خارج بشه. حتما درب یا پنجره رو باز بگذارید تا بوی تند و تیز سرکه افراد خونه رو اذیت نکنه.

رسوب زدایی چایساز و کتری (راه حل دوم)

راه حل اول رو خوندید؟ توی راه حل دوم همین کار رو به جای اینکه با سرکه انجام بدید با جوش شیرین انجام بدید. یعنی کتری چایساز رو تا حد رسوبات آب کنید و ۲ تا ۳ قاشق با توجه به سایز کتری تون جوش شیرین بریزید. برای کتری ۲ لیتری ۲ قاشق و برای ۲.۸ لیتری ۳ قاشق بریزید. بازم نحوه جوشیدن مثل قبله. در انتها هم برس کاری و شست و شوی حالت قبل رو انجام بدید.


نحوه شستن چایی ساز؛ در کمترین زمان و ثانیه

یکی از نکاتی که بعد از هر بار استفاده از چای ساز باید آن را رعایت کنید، شستن چایی ساز بعد از هر بار استفاده است. با رعایت این نکته از بروز برخی از مشکلات رایج چای ساز و کتری برقی، جلوگیری می‌کنید. برخی از کاربران این وسیله تمایل چندانی به شستن آن بعد از هربار استفاده ندارند و ترجیح می‌دهند روزی یکبار و یا حتی هر چند روز یکبار آن را تمیز کنند. کمبود وقت و نداشتن حوصله در این مورد می‌تواند دخیل باشد. برای حل این مشکل قصد داریم نحوه شستن چایی ساز را به روشی آسان و البته سریع را به شما بگوییم.

برای شستن چای ساز بعد از هربار استفاده، لازم نیست از روشی تخصصی و مواد شوینده‌ گران قیمت استفاده کنید، حتی لازم نیست وقت زیادی برای شستن آن بگذارید. فقط کافیست قسمت داخلی پارچ چای ساز را با آب پر کنید و سپس مقداری مایع ظرفشویی درون آن بریزید. دسته چای ساز را گرفته و محلول آب و مایع ظرفشویی را درون پارچ بگردانید، سپس آن را خالی کرده و با آب بشوئید تا پارچ برای استفاده بعدی شما تمیز باشد.

محتویات فیلتر چای ساز را بعد از هر بار استفاده، خالی کرده و خوب بشوئید. برای شستشوی فیلتر چای ساز از آب گرم و مایع ظرفشویی کمک بگیرید، صافی را به دقت شسته و بعد از خشک کردن دوباره درون دستگاه قرار دهید.

درب چایی ساز را فراموش نکنید، یک اسفنج تمیز بردارید و بعد از هر بار استفاده قسمت بیرونی و درونی آن را تمیز کنید. برای برق انداختن و تمیز کردن بدنه بیرونی چای ساز از یک قطعه اسفنج تمیز استفاده کنید. هرگز از اسکاچ و یا پارچه‌های کلفت و زخیم برای تمیز کردن پارچ و یا بدنه بیرونی دستگاه استفاده نکنید، زیرا این عوامل تنها باعث ایجاد خط و خش روی چای ساز می‌شوند.

حتما بخوانید  تفاوت‌های علائم اولیه بارداری و پریود و نحوه تشخیص هرکدام

روش‌های جرم گیری چای ساز، سریع و ارزان

املاح و مواد معدنی موجود در آب به مرور زمان درون چای ساز رسوب می‌گذارند، این رسوبات بر مزه و طعم چای تاثیر می‌گذارند. خیلی‌ها برای از بین بردن این رسوبات، استفاده از مواد شوینده را پیشنهاد می‌کنند، اما اغلب اوقات این مواد بسیار گران قیمت بوده و علاوه بر آن تاثیر چندانی نیز بر رسوبات ندارند. باید بدانید برای از بین بردن رسوبات کتری چای ساز، راه‌های طبیعی زیادی وجود دارد. مواد پاک کننده طبیعی که در هر خانه‌ای یافت می‌شوند و لازم نیست برای تهیه آن‌ها هزینه خیلی زیادی کرد.

جرم گیری با سرکه

در قسمت قبل به مواد پاک کننده طبیعی که در هر خانه‌ای یافت می‌شوند اشاره کردیم، یکی از این مواد پاک کننده طبیعی سرکه است. سعی کنید ماهی یکبار چای ساز را با سرکه جرم گیری کنید. کتری برقی و چای ساز را برداشته و درون آن را با آب پر کنید، سعی کنید بیشتر گنجایش کتری چای ساز را با آب پر کنید. حالا باید سرکه سفید را درون آب بریزید. کتری را روی چای ساز قرار داده و دستگاه را روشن کنید. بگذارید دستگاه جوش بیاید و قل بزند. اجازه دهید این محلول چند ساعتی درون پارچ باقی بماند، سپس آن را خالی کنید.

سرکه خاصیت جرم زدایی دارد، اما ممکن است بوی آن روی کتری چای ساز باقی بماند، برای از بین بردن بوی سرکه بهتر است، پارچ دستگاه را به خوبی با آب بشوئید. اگر احساس می‌کنید هنوز املاح و رسوبی درون کتری چای ساز وجود دارد، بهتر است کتری را برداشته و نصف آن را با سرکه و باقی مانده آن را با آب معمولی پر کنید. کتری را برداشته و درون دستگاه چای ساز بگذارید. چای ساز را روشن کرده و بگذارید محلول داخل کتری به خوبی حرارت ببیند و داغ شود. بعد از خاموش شدن دستگاه اجازه دهید محلول برای مدتی درون پارچ باقی بماند، سپس آن را خالی کرده و دوباره با آب پر کنید.

کتری چای ساز را درون دستگاه گذاشته و آن را روشن کنید، در طی این فرایند آب داغ شده و به خوبی بدنه درونی کتری چای ساز را تمیز خواهد کرد. سپس دوباره کتری را خالی کرده و این فرایند را چندبار انجام دهید تا از رسوب گیری کتری چای ساز اطمینان حاصل کنید. البته ممکن است برخی از افراد خانواده به سرکه حساس باشند.


۳ راهکار اساسی برای تمیز کردن چای ساز

چای ساز یکی از لوازم کاربردی در آشپزخانه است، استفاده زیاد و طولانی از چای ساز به مرور زمان، باعث ایجاد رسوب و کثیفی درون آن می‌شود. اگر به تازگی متوجه شده‌اید مزه چای با گذشته فرق می‌کند و کمی بد طعم شده است، باید آن را به حساب کثیف شدن چای ساز و کتری بگذارید. اگر به دنبال روشی برای تمیز کردن چای ساز هستید، در این مقاله قصد داریم ۳ راهکار اساسی برای تمیز کردن چای ساز را به شما بگوییم پی در ادامه با ما همراه باشید.

تمیز کردن کتری برقی و چای ساز با جوش شیرین

جرمگیری را با دوقاشق غذا خوری جوش شیرین نیز می توانید انجام دهید. بعد از اضافه کردن جوش شیرین دستگاه را روشن کنید تا آب به جوش بیاید . سپس اجازه دهید تا یک شبانه روز محلول جوش آمده آب و جوش شیرین در کتری چای ساز بماند. بعد از این عملیات آب تمیز در داخل دستگاه ریخته و بعد از یکبار جوش آمدن از کتری چای ساز استفاده کتید.

از بین بردن رسوب چای ساز با آبلیمو

لیموی طبیعی تنها برای مزه دار کردن غذا به کار نمی‌رود، این ماده غذایی خوشمزه، در نظافت به عنوان یک ماده پاک کننده طبیعی قوی شناخته می‌شود. در مقاله تمیز کردن قهوه ساز و رسوب زدایی اسپرسو ساز، به روش‌هایی برای تمیز کردن این دو دستگاه با لیمو اشاره کرده‌ایم.

برای از بین بردن رسوب چای ساز با لیمو، لازم نیست کاری سخت و دشوار انجام دهید. کافیست یک عدد لیموی طبیعی تهیه کرده و آن را از وسط نصف کنید. تکه نصف شده را برداشته و آن را دوباره به قطعات کوچک‍تر برش بزنید. کتری چای ساز را برداشته و آن را از آب پر کنید، تکه‌های برش زده لیمو را درون آب کتری بیاندازید. پارچ یا کتری چای ساز را درون دستگاه گذاشته و آن را روشن کنید و بگذارید آب به قل زدن بیافتد و حرارت آن بالا رود.

حتما بخوانید  بررسی تغذیه و سلامت کودکان + معرفی و آشنایی با بهترین مکمل غذایی کودک بر اساس سن، وزن و قد که باید بشناسید

بعد از خاموش شدن چای ساز بگذارید محلول آب و لیمو، برای مدتی درون کتری باقی بماند. سپس محتویات کتری را خالی کرده و چندبار آن را آب بگردانید. حالا باید دوباره کتری را از آب پر کنید و درون چای ساز قرار دهید، دستگاه را روشن کرده و بگذارید، این بار آب معمولی درون پارچ بجوشد. برای از بین بردن رسوب چای ساز با لیمو، باید این کار را چندین بار انجام دهید تا به خوبی اثر رسوبات را از درون پارچ پاک کنید. لیمو تنها برای از بین بردن رسوب چای ساز موثر نیست بلکه، راهی برای رفع بوی بد چای ساز نیز هست.

تمیز کردن کفه چای ساز

برای تمیز کردن قسمت کفه یا سینی چای ساز بهتر است از آب گرم و یک ماده پاک کننده ملایم استفاده کنید. ابتدا ماده تمیز کننده را روی اسفنج که با آب داغ مرطوب شده ریخته سپس بر روی لوازم جانبی چای ساز بکشید تا تمیز شود. هیچگاه مواد پاک کننده را مستقیم بر روی این لوازم نریزید. قبل از استفاده دوباره از چای ساز قطعات را کاملا خشک کنید. حتما دقت کنید قبل از شروع به تمیز کردن این قسمت، کفه را از برق جدا کرده باشید.

چگونه رسوب چای ساز را از بین ببریم

زمان مورد نیاز: ۲۰ دقیقه

شیوه از بین بردن رسوب چایساز با استفاده از سیب ‌زمینی و زاج سفید

  1. شما می‌توانید چند عدد سیب‌زمینی را رنده کنید و درون چای ساز بریزید.

  2. سپس مقداری آب نیز درون چای ساز ریخته و چای ساز را به مدت نیم ساعت روشن بگذارید.

  3. بعد از اتمام نیم ساعت زاج سفید را نیز به درون چای ساز اضافه کنید.

  4. بعد از گذشت نیم ساعت چای ساز را خالی کنید و چندین مرتبه آب درون چای ساز بجوشانید.

راهنمای استفاده از پوست هندوانه جهت جرمگیری چای ساز

یکی از بهترین روش‌ های تمیز کردن چای ساز ریختن پوست هندوانه به همراه آب در چای ساز و جوشاندن آن‌ ها به مدت نیم ساعت می‌باشد. شما با استفاده از این روش می‌توانید به ‌راحتی جرم ‌های موجود در چای ساز خود را از بین ببرید و آن را مانند روز اول تمیز نمایید.

چنانچه با راهکارهای اعلام شده نتوانستید دستگاه را تمیز کنید، نیازی به خرید دستگاه جدید نیست، می‌توانید تعمیر چای ساز را به یک تعمیرکار بسپارید تا تمیز کردن چای ساز را با وسایل مخصوص انجام دهند.

یکی از نکاتی که بعد از هر بار استفاده از چای ساز باید آن را رعایت کنید، شستن چایی ساز بعد از هر بار استفاده است. با رعایت این نکته از بروز برخی از مشکلات رایج چای ساز و کتری برقی، جلوگیری می‌کنید. برخی از کاربران این وسیله تمایل چندانی به شستن آن بعد از هربار استفاده ندارند و ترجیح می‌دهند روزی یکبار و یا حتی هر چند روز یکبار آن را تمیز کنند. کمبود وقت و نداشتن حوصله در این مورد می‌تواند دخیل باشد. برای حل این مشکل قصد داریم نحوه شستن چایی ساز را به روشی آسان و البته سریع را به شما بگوییم.

برای شستن چای ساز بعد از هربار استفاده، لازم نیست از روشی تخصصی و مواد شوینده‌ گران قیمت استفاده کنید، حتی لازم نیست وقت زیادی برای شستن آن بگذارید. فقط کافیست قسمت داخلی پارچ چای ساز را با آب پر کنید و سپس مقداری مایع ظرفشویی درون آن بریزید. دسته چای ساز را گرفته و محلول آب و مایع ظرفشویی را درون پارچ بگردانید، سپس آن را خالی کرده و با آب بشوئید تا پارچ برای استفاده بعدی شما تمیز باشد.

لازم نیست برای شستن چای ساز از مواد شوینده قوی و گران قیمت استفاده کنید، چند قطره مایع ظرفشویی برای شستن آن کافیست. محتویات فیلتر چای ساز را بعد از هر بار استفاده، خالی کرده و خوب بشوئید. برای شستشوی فیلتر چای ساز از آب گرم و مایع ظرفشویی کمک بگیرید، صافی را به دقت شسته و بعد از خشک کردن دوباره درون دستگاه قرار دهید.

درب چایی ساز را فراموش نکنید، یک اسفنج تمیز بردارید و بعد از هر بار استفاده قسمت بیرونی و درونی آن را تمیز کنید. برای برق انداختن و تمیز کردن بدنه بیرونی چای ساز از یک قطعه اسفنج تمیز استفاده کنید. هرگز از اسکاچ و یا پارچه‌های کلفت و زخیم برای تمیز کردن پارچ و یا بدنه بیرونی دستگاه استفاده نکنید، زیرا این عوامل تنها باعث ایجاد خط و خش روی چای ساز می‌شوند.

برای تمیز کردن درب چای ساز، از یک قطعه اسفنج تمیز استفاده کنید.

پیشنهاد ما به شما

تفاوت‌های علائم اولیه بارداری و پریود و نحوه تشخیص هرکدام

“دارم پریود میشم یا حامله‌ام؟” این پرسشی است که بسیاری از خانم‌ها گاهی حتی ماهیانه …

دیدگاهتان را بنویسید