کیفیت تلویزیونهای سونی ثابت شده است و بیشتر افرادی که به دنبال خرید کالای با اصالت و با دوام هستند، خرید تلویزیون سونی را انتخاب میکنند. اگرچه ممکن است امکانات جانبی تلویزیونهای سونی به اندازه تلویزیونهای سایر برندها مخصوصا تلویزیونهای سامسونگ و ال جی نباشد؛ اما کیفیت این تلویزیونها به میزان محسوسی بهتر از تلویزیونهای سایر رقباست و رنگها را طبیعیتر و واقعیتر نمایش میدهند. در ضمن نام تلویزیونهای سونی همیشه در صدر فهرست تلویزیونهای برتر جهان دیده میشوند.
فهرست مطالب
- معرفی انواع مدل های تلویزیون سونی
- نمای کلی فعالیت سونی در چند سال اخیر
- کیفیت تصویر و ساخت تلویزیون های SONY
- نکات مهم در هنگام خرید تلویزیون سونی
- بررسی نقاط قوت و ضعف تلویزیون سونی
- سخن پایانی و سوالات متداول
معرفی انواع مدل های تلویزیون سونی
حرف بعد از آن نمایانگر رده و کلاس تلویزیون سونی می باشد.
- R – تلویزیون های دارای قیمت و عملکرد پایین .
- W – تلویزیون های میان رده.
- S، X – تلویزیون های پرچمدار یا بالارده.
- Z – تا سال ۲۰۱۷ ، این حرف به معنای پشتیبانی از تصاویر سه بعدی بود ، اما از سال ۲۰۱۹ این حرف به معنای وضوح صفحه ۸k است.
در این مدل حرف X موجود است که نشان دهنده رده بالابودن این تلویزیون است.چگونه می توان فهمید تلویزیون سونی در چه سالی ساخته شده است.
تلویزیون من چه سالی است؟ دانستن اینکه تلویزیون شما در چه سالی ساخته شده است کاملاً ساده است ، سالی که تلویزیون تولید شده است با حرف موجود در شماره مدل قابل شناسایی است. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله راهنما خرید تلویزیون شیائومی را بخوانید. به عنوان مثال ، مدل تلویزیون XBR 75x950G که در بالا از آن حرف زده شد، حرف G به معنای، مدل تلویزیون ۲۰۱۹ است.
یک نوع شمارگذاری دیگر هم وجود دارد هرچند اختلاف دو روش تنها به جابجایی اعداد می رسد.معنی شماره مدل های تلویزیون سونی در اروپا:
- KD – به این معنی است که این محصول تلویزیونی است که اخیراً طراحی شده است.
- ۵۵ – اندازه صفحه نمایش در اینچ ، همچنین می تواند در طراحی مدل تلویزیون حذف شود
- X ، R ، W ، S ، A ، Z – مربوط به کلاس تلویزیون است.
نمای کلی فعالیت سونی در چند سال اخیر
۲۰۱۹ سونی ، مانند سایر تولیدکنندگان تلویزیون ، یک تلویزیون با پشتیبانی از رزولوشن ۸K منتشر کرد همراه با آن سیستم عامل و نرم افزارهای موجود در تلویزیون های خود را بروزآوری کرد.۲۰۱۸ سونی تصمیم گرفت با خرید ماتریس های صفحه نمایش از LG ، آزمایشات خود را با تلویزیون های OLED ادامه دهد و در سال ۲۰۱۸ مدل جدیدی از تلویزیون موفق OLED A8F با اندازه صفحه نمایش ۵۵ و ۶۵ اینچ ارائه کرد.
۲۰۱۷ در سال ۲۰۱۷ ، SONY در مقایسه با تولیدکنندگان کره ای افت چشمگیری در فروش محصولات خود را تجربه کرد.در سال ۲۰۱۶ برچسب گذاری تلویزیون ها برای اروپا تغییر کرد، که در بالا توضیح داده شد. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله راهنما خرید تلویزیونهای هوشمند سامسونگ را بخوانید. حاظر چندین سری اتلویزیون های سونی در بازار موجود می باشند که با استفاده از اطلاعات ارائه شده در قسمت های قبلی می توانید اعداد و ارقام هر مدل تلویزیون سونی را درک کنید.
چند مدل تلویزیون را با هم مرور میکنیم:
- ۶۵X9000 H = تلویزیون ۶۵ اینچ بالارده (X) سری ۹ و سال ساخت ۲۰۲۰(H)
- ۵۵X7000G= تلویزیون ۵۵ اینچ بالارده (X) سری ۷ سال ساخت ۲۰۱۹ (G) …
- ۶۰W800F= تلویزیون ماین رده (W) سری ۸ سال ساخت ۲۰۱۸ (F)
کیفیت تصویر و ساخت تلویزیون های SONY
در پشت هر پنل تلویزیون سونی، تعداد زیادی فناوری منحصر به فرد پردازش سیگنال و کنترل پنل وجود دارد که برای ایجاد تصویری حیرت انگیز ، قرار گرفته اند.مهمترین بخش هر تلویزیون پردازنده تصویر آن می باشد. برای شما که به دنبال آشنایی با بهترین تلویزیون های سونی هستید. آیا با جدیدترین لباسشویی های ال جی آشنا شدهاید؟البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله راهنما خرید ماشین لباسشویی ال جی را بخوانید.
در سری بالارده و پرچمدار سونی از پردازنده پیشرفته X1 Ultimate که به گفته خود چندین سال است که بر روی آن کار کرده است، استفاده میکند. از این پردازنده سونی در نمایشگاه CES 2018 رونمایی کرد که ۲ برابر قدرتمند تر از پردازنده نسل پیشین این شرکت به نام X1 Extreme است.
سونی ادعا می کند که X1 Ultimate برای پشتیبانی از حداکثر کارایی تصاویر با محتوای HDR است و از یک صفحه نمایش ۸K با نور پس زمینه تا حداکثر روشنایی ۱۰،۰۰۰ نیت پشتیبانی میکند (هر چند پنلی با این میزان روشنایی در حال حاظر در دسترس نیست). با مدیریت داده ها توسط پردازنده X1 Ultimate ، محتوا در همان لحظه تجزیه و تحلیل می شود تا کنتراست عالی، روشنایی اوج و رنگ های طبیعی در تلویزیون های OLED و LED را به نمایش بگذارد.
تلویزیون های سونی که از خانواده پردازنده های X1 مجهز هستند بهترین کیفیت و تصویر را دارند. همچنین این پردازنده با هوش مصنوعی خود و فناوری پردازش تصویر منحصر به فرد ۴K X-Reality ™ PRO و یک پایگاه داده مخصوص، اطمینان حاصل می شود که هر صحنه پر از جزئیات بصورت واقعی باشد.
فناوری Object-based HDR remaster
تا آنجا که می توانید به واقعیت نزدیک شوید، می توانید همه چیز نزدیک به زیبایی ۴K HDR ببینید. شما می توانید خطوط کوه ها ، بافتهای پنهان روی گلها ، عمق ابرها و کنتراست و رنگ طبیعی را در تلویزیون هایی که از این فناوری استفاده میکنند مشاهده کنید.
پردازش پایگاه داده دوگانه (Dual database)
یک پایگاه داده برای تمیز کردن تصویر و کاهش نویز روی صفحه استفاده می شود. مورد دیگر برای افزایش وضوح تصویر ، بهبود وضوح استفاده می شود. این دو پایگاه داده قدرتمند برای بهبود تصویر با هم کار می کنند و پیکسل ها را به صورت پویا ارتقا می بخشند. هر پایگاه داده دارای دهها هزار مرجع است که از تجربیات سونی در تولید محتوا برای تلویزیون و فیلم طی سالهای گذشته جمع اوری شده است.
تلویزیون های سونی در بخش صدا
شعار سونی، یک تصویر زیبا سزاوار صدای گیرا است. تلویزیون های سونی دارای فناوری های صوتی منحصر به فرد و پیشرفته ای هستند که شما را در قلب سرگرمی های جذاب قرار می دهند.
صدای چند بعدی و کاملاً جدید
با حالت Acoustic Surface Audio+ و بلندگوی مرکزی تلویزیون ، صدا مستقیماً از وسط صفحه نمایش همراه با محرک های لرزشی ابتکاری در پشت تلویزیون تولید تا جلوه های صوتی را ایجاد کند که با تصویر حرکت می کنند. علاوه بر این ، دو ساب ووفر قدرتمند ، یک جلوه فضایی را ارائه می دهند که امکان می دهد صدا از یک طرف اتاق به طرف دیگر منتقل شود.
صدایی برخاسته از صفحه نمایش ( Acoustic Surface Audio )
چهار بلندگوی روبرو که به صورت بهینه در بالا و پایین تلویزیون قرار گرفته اند ، صدا را از مرکز صفحه شبیه سازی می کنند تا تصاویر و صدا دقیقاً در یک راستا قرار بگیرند.چهار بلندگوی رو به جلو فقط برای سری Z9G / ZG9 اعمال شده است. تمام مدل های دیگر دارای Acoustic Multi-Audio دارای دو بلندگوی در روبرو هستند.
تثبیت کننده تویتر (tweeters)
قرار گرفتن دو توییتر در پشت تلویزیون برای ارتقای سیستم صوتی در تلویزیون علاوه بر بلندگوهای اصلی در تعدادی از مدل های اسپیکر مخصوص صدای بم به اسم (ووفر) و اسپیکر تولید صدای زیر (تویتر ) گنجانده می شوند.
استفاده از فناوری ClearAudio+
مجموعه ای از فناوری های صوتی است که به طور خودکار صدای تلویزیون را برای تجربه واقعی تر و غوطه وری بیشتر، بدون توجه به آنچه تماشا می کنید، تنظیم می کند.
فناوری S-Force Front Surround PRO
بلندگوهای تلویزیون سونی دارای این فناوری تنها با استفاده از دو بلندگوی اصلی از یک زمینه صوتی سه بعدی تقلید می کند. بنابراین می توانید از صدای فراگیر ۳۶۰ درجه برای تجربه ای کاملاً نشاط آور لذت ببرید.اکثر تلویزیون های سونی دارای خروجی صدا کم به نسبت رقبا هستند ولی کیفیت صدای بهتری دارند.
همانطور که ملاحظه می کنید تلویزیون های سونی سرشار از فناوری های منحصر به فرد هستند، این تلویزیون ها دارای بهترین دقت رنگ و کیفیت ساخت در بین برند های مختلف تلویزیون می باشند البته قیمت این تلویزیون ها هم کمی از رقبا بیشتر می باشد ما در مطلب بالا اشاره ای مختصر به تعدادی از فناوری های سونی در بخش تلویزیون انداختیم .
نکات مهم در هنگام خرید تلویزیون سونی
برای خرید تلویزیون سونی لازم است مطالبی را بدانید، در این مطلب قصد داریم موارد زیر را بررسی کنیم:
- تشریح اعداد و حروف مدل تلویزیونهای سونی و آشنایی با کلاسها و سریهای مختلف تلویزیونهای سونی
- مقایسه نقاط قوت و ضعف تلویزیونهای تلویزیونی در مقایسه با محصولات سایر برندها
- جدیدترین فناوریها و قابلیتهای تلویزیونهای سونی
- بهترین تلویزیونهای ۲۰۲۰ و ۲۰۱۹ سونی و مقایسه آنها با یکدیگر
- بهترین تلویزیونهای ۵۵ اینچ سونی
- معرفی گارانتی رسمی تلویزیون سونی
- خرید تلویزیون سونی از بانه و نکات لازم برای خرید تلویزیونهای بدون گارانتی
- قیمت تلویزیونها گارانتیدار و بدون گارانتی
بررسی نقاط قوت و ضعف تلویزیون سونی
نقاط قوت تلویزیون سونی :
- عملکرد بسیار خوب در نمایش روان تصاویر دارای حرکت سریع (سونی در زمینه ایجاد فناوریهای مرتبط با تقویت نمایش روان تصاویر دارای حرکت سریع، پیشتاز است و تصاویر دارای حرکت سریع در این تلویزیون کمترین میزان تاری و لرزش را دارند. در ادامه با این فناوریها آشنا خواهیم شد).
- عملکرد عالی در ارتقای کیفیت و وضوح تصاویر (حتی ارزانترین تلویزیونهای سونی نیز در این زمینه دارای عملکرد عالی هستند).
- نمایش رنگها بهصورت کاملا طبیعی و نزدیک به واقعیت و کیفیت تصویر بهتر نسبت به تلویزیونهای الجی (حتی در تلویزیونهای دارای پنل IPS).
- کیفیت ساخت بهتر (بهخصوص در مدلهای ردهبالا).
- عملکرد بسیار خوب در نمایش محتوای HDR و نمایش این محتوا با نور و جزئیات باورنکردنی.
- برخورداری از سیستم نور پسزمینه عالی که باعث میشود محو درخشش نمایشگر شوید (در تلویزیون Z9D از پنلی با نور پسزمینه Full Arrey و ۱۰۰ نقطه نوردهی استفاده شده است. در تلویزیون Z9G هم از پنل FALD با قابلیت روشنایی ۵۰۰۰ نیتی استفاده شده است).
نقاط ضعف تلویزیون سونی :
- عملکرد نه چندان خوب در بهرهمندی از قابلیتهای اندروید تیوی و عدم برخورداری از ویژگیهای نرمافزاری قوی و متنوع در مقایسه با برندهایی مثل الجی و سامسونگ (البته مورد دوم بیشتر به مدلهای قدیمی سونی مربوط میشود).
- عدم برخورداری از قابلیتها و فناوریهای آیندهنگرانه: تلویزیونهای ردهبالای ۴K الجی و سامسونگ برای انتقال سریعتر دادهها به پورت HDMI 2.1 مجهز شدهاند؛ اما هیچ یک از تلویزیونهای ۴K سونی دارای این پورت نیستند. وجود پورت HDMI 2.1 برای انتقال محتوای از طریق تکنولوژی ۴K با نرخ رفرش ۱۲۰ فریم در ثانیه و همچنین انتقال صدای دالبی اتموس با بیتریت بالا ضروری است.
- قیمت تلویزیونهای سونی نسبت به تلویزیونهای همرده خود بیشتر بوده است.
- طراحی تلویزیونهای سونی و زیبایی ظاهری آنها همیشه نسبت به تلویزیونهای الجی و سامسونک در سطح پایینتری قرار داشته است و برای ساخت بیشتر تلویزیونهای بدنه این برند از پلاستیک ساده استفاده میشود.
سخن پایانی
شما در این مقاله با تفاوت سری های تلویزیون سونی آشنا شدید. همچنین از نکات مهم در هنگام خرید تلویزیون سونی آگاه شدید. اگر سوال یا نظری دارید آن را در کامنت مطرح کنید تا در اسرع وقت توسط ما جواب داده شود.
سوالات متداول
یکی از سوالاتی که اغلب کاربران می پرسند، در رابطه با چشمک زدن چراغ پاور در تلویزیون سونی است. پاسخ این است که این اتفاق هنگامی رخ خواهد داد که منوی عیب یابی دستگاه فعال باشد. در این حالت اگر بخشی از تلویزیون و قطعه ای دچار مشکل باشد، چراغ جلو چشمک زن خواهد شد.
در این هنگام یک تعمیرکار باید با توجه به تعداد چشمک ها و الگوی آن دستگاه را عیب یابی کند. اگر چراغ دو بار چشمک بزند نشان از خرابی پاور است و اگر سه بار چشمک بزند نشان دهنده آسیب در برد پاور یا مین برد است. خرابی های بک لایت به طور معمول با ۴ چشمک همراه است.
اگر تلویزیون سونی تصویر نداشته باشد، از خرابی بک لایت نشات می گیرد و تعمیر تلویزیون سونی ضروری است. در این مشکل ابتدا فقط لوگو سونی نشان داده می شود و سپس به مرور نمایشگر کاملا سیاه شده و تصویری نشان داده نخواهد شد. گاهی ممکن است صدا پخش شود اما تصویر وجود نداشته باشد که باز هم مشکل از بک لایت است.